» circus
boeken te gebruiken bij thema circus:
Tito tovernaar; guido van genechten.
Hecko, de goochelaar van Circus Rondo, is fantastisch. Hij kan echt toveren. Met alleen wat toverpoeder, een toverstokje en een grappige toverspreuk haalt hij de gekste dingen uit zijn hoge hoed. Dat wil clown Tito ook wel kunnen. Maar hij is verlegen en onzeker.
En met zijn eigen hoedje lukt het helemaal niet. Zal hij Hecko vragen het hem te leren?circus! van Betty Sluyzer en Pauline Oud.
Boem-boem-retteketet, het circus gaat beginnen! Kijk eens wat clowntje Bambino allemaal doet. Kun jij dat ook?circus van dick bruna.
Wat is er allemaal in het circus te zien? muzikanten, paarden, olifanten... beleef het snel!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LEEUW
Wat heb je nodig:


Doosje.
Klein camenbert doosje of rond bierviltje.
Dik karton.
Raffia of dun touw
Verf wit, geel, oranje, zwart
Borsteltjes
Lijm.
Potlood.
Kwast.

Een prachtige leeuw met manen, die wil iedereen wel maken.
Neem de vorm van de poten over op karton en knip ze uit. Je hebt 2 poten nodig voor de voorkant. Maak eventueel de poten iets groter of kleiner aan de hand van de grootte van het doosje.
Vouw de kartonnen poten en lijm ze op de doos. Lijm hierna het camanbert doosje dicht en lijm het voorop. Of als je geen doosje hebt, kun je ook een bierviltje gebruiken.
Beschilder nu het geheel langs binnen en buiten met de witte verf en verf het geheel oranje, in het midden van de kop neem je lichter oranje of geel. Laat alles goed drogen.
Gebruik daarna zwarte verf om de manen, de kop en de poten te tekenen. Zie voorbeeld hieronder.
Nu nog een mooie staart maken. Knip 3 stukjes touw of rafia van 20 cm, knoop deze aan elkaar. Maak een gat in de doos of wc rol en steek de drie draadjes van binnen naar buiten door dat gaatje. Vlecht de drie touwtjes en eindig met een knoop.

Tip:

Nu nog een kooi met tralies maken, want een leeuw laat je toch niet los rond lopen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Een clown met flaporen en fopstrik.
Het hoofd:
Het hoofd maak je door een vouwblaadje (20 x 20 cm) te vouwen in een schuin kruis. Vouw nu drie van de punten naar binnen en knip 3 punten eraf. Twee punten heb je nodig voor de oren.

De oren:
Leg het afgeknipte driehoekje met de lange kant naar beneden en vouw de twee punten naar de bovenste punt.

De hoed: (16 x 16 cm)
Je knipt van de 16 vouwkantjes voor de hoed er een rand af van drie vakjes. Je vouwt de bovenste puntjes naar binnen, en dan is de hoed al klaar. Voor de begeleidende foto's kan je kijken op de carnavalpagina.

De strik:
Vouw een vouwblaadje van 16 x 16 in een recht kruis. Knip twee vakjes los, en vouw deze schuin dubbel. Leg ze met de punt tegen elkaar aan en knip een rondje, plak het rondje over de punten heen. Als je de vierkantjes nu dubbel klapt, is de fopstrik klaar.

Maak de clown af met de ogen, neus, mond en een bloem voor op de hoed. Op de carnavalpagina staat nog een andere clown die je eventueel kan maken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
liedjes: (in het menu bij liedjes)
* hooggeeerd publiek
* clowntje piet heeft verdriet
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

OVER MIJ....

  • ik heb deze website gemaakt op 29 april 2007 in de hoop dat het bekeken wordt door andere juffen.

Welk thema?

  • Wil je meer weten over een bepaald thema en zou je die graag hier willen bekijken laat het me dan weten want ik wil natuurlijk alles voor je opzoeken. vind je een thema niet compleet, laat het me dan ook weten.

de tijd is.....

PRIKBORD

HOEVEEL BEZOEKERS?


Copyright 2002-2018